دانشكده بهداشت

برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه و سلامتی

کارگاه آموزشی تغذیه و سلامتی با هدف ارتقاء سواد سلامت همکاران نسبت به تغذیه و مولفه های سلامت در روز شنبه مورخ 14/10/1398 در سالن اجتماعات شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی برگزار گردید.

 به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی این کارگاه با حضور دانشیار گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، آقای دکتر محمد واحدیان شاهرودی و با هماهنگی گروه مدیریت بحران، پدافند غیر عامل و HSE، مشاور مدیر عامل در امور بانوان و خانواده و گروه منابع انسانی و آموزش در سالن اجتماعات برگزار گردید.

ارتقاء سواد سلامت نیروی انسانی به عنوان مهم ترین عامل توسعه گامی مهم در جهت رسیدن به سطوح بالاتر بهره‌وری می‌باشد. در حال حاضر سواد سلامت در بین مردم و کارمندان در  وضعیت مطلوبی قرار ندارد و بیش از نیمی از مردم کشور، سواد سلامتی کافی ندارند و بسیاری از دانسته های خود را از منابع نامعتبر دریافت می کنند. سلامت جامعه وابستگی زیادی به تغذیه مناسب و سالم دارد. نگاهی به آمارها نشان می‌دهد ایرانی­ها 3 برابر آمار جهانی شکر، سه برابر نمک و 4 برابر نوشابه می خورند. بیش از نیمی از مردم کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند و با  توجه به اینکه اضافه وزن و چاقی عامل خطر ساز و تهدید کننده بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی (سکته قلبی و مغزی)، دیابت نوع 2 و برخی سرطان هاست، لزوم برنامه ریزی، آموزش و اصلاح سبک زندگی از مسئولیت­های مهم مسئولین سلامت می باشد.

طرح بسیج تغذیه که توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف ترویج الگو و جایگزین­های غذایی سالم در استان همزمان با سراسر کشور از 14 تا 30 دی ماه سال جاری با همکاری سازمان­ها و نهادهای موثر در سلامت و به منظور ارتقای آگاهی، نگرش و عملکر خانواده­ها در خصوص تغذیه سالم و جایگزین­های سالم مواد غذایی در حال اجراست، می تواند کمک شایانی به آگاهی مردم در این خصوص نماید. با توجه به وضعیت تغذیه ای مردم کشورمان، اصلاح الگوی تغذیه ای با آموزش­های بنیادین و آگاه کردن مردم از تبعات الگوی غذایی غلط می­تواند از تبعات سلامتی ناشی از آن در آینده بکاهد.

در این کارگاه در زمینه تغذیه سالم و ناسالم و به ویژه عوارض مصرف غذاهای آماده ( فست فود) به عنوان یکی از علل مهم تهدید کننده سلامت مردم و عوارض آن بر روی سلامتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. استفاده مداوم از غذاهای فست فودی سبب بروز عوارض جدی و خطرناکی برای بدن می‌شود. فست فودها دارای چربی، قند و نمک بالایی هستند و ویتامین‌ها، املاح و فیبرهای غذایی کمی دارند و مصرف مداوم آن ها می تواند سبب بروز چاقی و انواع بیماری های مزمن ناشی از آن مثل بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی، دیابت، سرطان می‌شود. در پایان کارگاه سوالات شرکت کنندگان درباره مباحث مختلف از جمله دستگاه تصفیه آب خانگی، محصولات تراریخته، مصرف پلاستیک و عوارض آن­ها بر روی سلامتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت